Nordwin College kiest voor Bouwbedrijf Lont

Op dinsdag 10 januari hebben Nordwin College en Bouwbedrijf Lont hun handtekening gezet onder de afspraken voor de nieuwbouw van de entreezone en de verbouwing van de Bloem & Design Vleugel van het Nordwin College in Leeuwarden.

De nieuwe entreezone (circa 1.000 m² bvo) komt op de plaats van de voormalige kassen en omvat onder andere de receptie, een kantine, een studielandschap, een theorielokaal en een kas. Het ontwerp is van de hand van AchterboschZantman Architecten en moet de herkenbaarheid en zichtbaarheid van Nordwin College vergroten, waarbij de karakteristieke uitstraling refereert aan de kassenbouw.


De Bloem & Design vleugel (circa 500 m² bvo) is gesitueerd in de naastgelegen hal, waar een herindeling van ruimten plaats vindt waarmee naast praktijkruimten ook een theorielokaal wordt gecreëerd en op de entresol werkplekken en een kantoorruimte voor docenten.